Григор започна по впечатляващ начин на старта на Аустрелиън Оупън (ВИДЕО)

27

Григор Димитров постигна чиста победа с 3:0 сета на старта на Аустрелиън Оупън. Българинът надделя със 7:6(2), 6:3, 6:3 срещу представителя на домакините Кростофър О`Конъл.

Австралиецът успя да окаже съпротива на Димитров само в първия сет, в който се стигна до тайбрек. В него Григор беше безпогрешен. Във втората и третата части нашето момче не остави шанс на 231-ия в световната ранглиста и записа победа за начало на първия за годината турнир от Големия шлем. Така Димитров продължи победната си серия на австралийска земя, където преди дни ликува с титлата на турнира в Бризбейн, съобщава Блиц.

Във втория кръг Григор ще се изправи срещу Хьон Чунг, който елиминира Ренцо Оливо след 6:2, 6:3, 6:2. 20-годишният кореец в момента е 105-и в световната ранглиста.

ГРИГОР ДИМИТРОВ – КРИСТОФЪР О`КОНЪЛ 7:6(2), 6:3, 6:3

ПЪРВИ СЕТ
Григор стартира силно и записа бърз сервис гейм на нула. Австралиецът изравни, след като поведе с 30-0, стигна до два геймбола, но не успя да се възползва и след две грешки от форхенд последва дюс. О`Конъл все пак успя да спечели подаването си – 1:1. При 40-15 в третия гейм Димитров реализира ас и взе подаването си – 2:1. След продължителна игра в следващата част О`Конъл отново изравни – 2:2. Григор поведе с 40-0 в петия, след което взе подаването си без да влиза в разиграване за 3:2.

Шестият гейм беше първият по-лесен за австралиеца, който поведе с 40-0 след осмата непредизвикана грешка на Григор – 3:3. След това българинът за първи път допусна две точки на своя сервис – 4:3 след 40-30.

Последва нов маратонски сервис гейм на О`Конъл, в който Димитров стигна до нови два шанса за пробив. Първият дойде след изумителен бекхенд уинър по правата. И в двата случая обаче 231-ият в световната ранглиста спаси опасността и отново успя да изравни – 4:4. Kaртинката не се промени до 6:6, което доведе спора в първия гейм до тайбрек. Първият минибрейк дойде на сметката на българина – 2-0 точки. В този момент за първи път се усети повече напрежение в играта на австралиеца, който след още една непредизвикана грешка изостана с 1-3. О`Конъл намали до 2-4 и така Григор получи втори минибрейк. При 6-2 българинът сервираше за частта и завърши с ас – 7-2 и 1:0 гейма.