Умната жена спира секса 10 години след сватбата

94

Желание и страст в леглото с брачния партньор? Ама, моля ви се, на какво прилича това! Абсурд! Съпругата трябва да направи всичко възможно, за да предотврати секса. И след като е изстреляла последния си патрон по нагона на своя мъж, а либидото му все още се държи живо на бойното поле в спалнята, чак тогава може да се съгласи. Но с неохота и давайки да се разбере, че го прави против волята си…

Такива са били интимните отношения в брака през ХІХ век, пише „Труд“. Или по-скоро такива е трябвало да бъдат, както личи от наръчника „Сексуални препоръки за съпрузи”, издаден през 1894 г. в Ню Йорк. Текстът се занимава основно с въпроса как новоомъжените дами да избегнат „неприятното” задължение в леглото и да откажат мъжете си от желанието за секс. Мнозина смятат, че наръчникът е хумористичен памфлет, други вярват в неговата автентичност и искреност, а днес препоръките будят усмивки. Ето 10 от тях.

1. Отказвайте

Омъжените жени трябва да внимават още от първия ден на брачния живот (а може би и от първата брачна нощ). Съветът към съпругите гласи: „Бъдете нащрек! Мъжете искат постоянно и ако не им противоречите, ще правите секс всеки ден. Задължително им отказвайте! Когато стане неизбежно, склонявайте, но най-много два пъти седмично в първите месеци след сватбата. Умната жена намалява контактите до веднъж седмично в края на първата година след брака, веднъж в месечно на петата година, а на десетата приключва със секса и се отдава на възпитанието на децата и домакинството.”

2. Тичайте в тоалетната

Поведението на жената трябва да бъде пасивно-агресивно, да отблъсва ласките на мъжа и те да попадат извън целта. Изобщо – с умела защита да държи благоверния далеч от „голлинията” и от „точката за дузпа”: „Когато вашият съпруг се опита да ви целуне по устата, завъртете бързо глава, за да попаднат устните му върху бузата ви. Ако опита да ви сграбчи, тичайте към тоалетната, защото ви си ходи по нужда.”

3. Главоболие

Това универсално средство, този пенкилер срещу мъжкото желание не съществува нито от днес, нито от вчера. И преди два века са го използвали: „Умората, главоболието и болестите са най-добрите приятели на омъжената жена. Ако усетите заплаха, изиграйте една мигренна вечер, час преди обичайното време за лягане.”

4. Никога гола

През ХІХ век се е смятало, че е по-вероятно голата съпруга да събуди, отколкото да ликвидира страстта на своя мъж. Затова дамите са съветвани: „Никога не се показвайте голи пред съпруга си. Ако сте без дрехи, излишно ще насърчите неговите желания.”

5. На тъмно

Историята учи, че дори най-здравите и яростно отбранявани крепости все някога падат. Когато това се случи в брачното ложе, поведението на победената съпруга пред завоевателя трябва да бъде следното: „Ако сексът не може да бъде избегнат, изгасете всички светлини в стаята и бъдете тиха. Може би той ще се спъне в тъмното, ще се удари и ще се спасите от нещастието.”

6. Правете се на умряла

С приближаването на „нещастието” ситуацията става все по-сериозна и изисква пределна концентрация: „Ако се стигне до акт, той трябва да се осъществи в пълна тъмнина. Правете се на умряла, защото и най-малкото ваше движение може да увеличи желанието му.”

7. Без да сваляте нощницата

На сериозните съпрузи подхожда да се държат сериозно дори в интимните моменти. Ето защо се препоръчва: „Актът трябва да премине без никаква романтика. Не му позволявайте да вдигне нощницата ви над кръста. И той не бива да си сваля долнището на пижамата, а само да го разкопчае отпред.”

8. Говорете за домакинството

Капитулиралите съпруги могат да избират между две тактики, за да обезкуражат покорителите: „По време на акта или не обелвайте думичка, или говорете непрестанно за домакинските задължения и какво трябва той да свърши за къщата.”

9. Главата настрани

На мъжа трябва да се показва, че върши нещо нередно и против волята на съпругата си: „Непрекъснато и при всякакви обстоятелства завъртайте главата си настрани. Мъжете по природа са перверзни и искат винаги да се доближават до устата ви.”

10. Мъжът да не заспи спокойно

Когато „нещастието” е приключило, съпругата трябва да използва момента за контраатака: „Мъдрата жена никога няма да позволи на мъжа си да заспи спокойно след секс. Оплаквайте се колко много работа ви чака, кажете му какво той трябва да свърши на следващия ден, припомнете му всичките домакински проблеми.”