Колко полезна е тиквата, едва ли има нужда да убеждаваме някого.
Каротинът в нея е почти колкото в морковите, а той съдейства за нормализирането на обмяната на веществата, ускорява обновяването на клетките, поддържа здравината на зъбите и костите. Тиквата е лидер и по съдържание на желязо. Значимото количество на витамините С, В6, В2, Е, на цинк и други полезни минерали прави тиквата универсална храна за всички възрасти. Известно е, че помага при безсъние, а в борбата с килограмите е верен съюзник на отслабващите. Всички тези нейни полезни качества са присъщи и за тиквения сок, който всеки може да си приготви.
Един от лесните начини да се приготви тиквен сок за зимата без пастьоризация е с помощта на сокоизтисквачка. Почистената и нарязана тиква се пуска през сокоизстсквачката. На всеки литър сок се добавя захар – до 5 с. л. Течността се поставя на котлона и се оставя да ври 5 минути. Налива се в подходящи за стерилизация съдове, затваря се и съдът се обръща с дъното нагоре. След като се охладят бурканите (бутилките), се прибират в хладно и тъмно помещение. Ако държите да пастьоризирате сока, след като сте налели кипналия сок в подходящи съдове, пастьоризирате 10 минути при температура 90 градуса. Обръщате съдовете с дъната нагоре след сваляне от огъня, а след охлаждане прибирате на хладно и тъмно.
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment