Георги Калоянчев се нареди до великите българи в уникална галерия върху скали (СНИМКА)

66

Художникът от Пловдив Стойко Гагъмов, който се прочу в Приморско с портретите на велики българи, които е рисувал на камъните в началото на крайбрежната алея, нарисува Георги Калоянчев върху скала край река Чая, пише Блиц.

Царят на смеха е нареден до Раковски, Бенковски, Стефан Караджа, Евлоги Георгиев, Иван Вазов край коритото на реката. На мястото, което е по-известно като градският плаж на Асеновград, може да се види и Мона Лиза, „кацнала“ върху скала. Идвам да наглеждам Мона Лиза – мойта муза, каза пред камерата на Нова телевизия Гагъмов.

kaliqnchev
Снимка: Блиц

„Един ден дойдох с колелото тук и видях какви величествени камъни, огладени от реката има. Реших да направя край Чая моя изложба с около 50 портрета върху скалите. Получи се добре и хората, където ме видят, казват „Браво“. Това е моят живот. Иначе мястото стои като гробище. Трябваше да го облагородим“, заяви художникът пред Нова Тв.

„В днешно време изкуството не е на почит, но аз реших плажа да го превърна в открита галерия. Няма сила, която да ме спре. Портрет правя за два часа“, добавя Стойко Гагъмов.