Кои са женските имена с най-силна енергия?

31

Николай-Никита-Нил – така се казва едно момченце, чиито родители са се влюбили, докато са били на екскурзия край голямата африканска река.

Детските имена стават все по-странни напоследък. Малчуганите се кръщават на герои от сериали, обществено известни личности в настоящите дни, случайно избрани комбинации от букви и др.

Всъщност, всяко име носи определена енергия, пише ladyzone.bg. И ние доста се чудим с какво ли е заредено името Николай-Никита-Нил и какъв ще бъде животът на това момченце. Името наистина влияе силно на жизнения път на човека. Многократното повтаряне на звуците в състава му действат на мозъка.

Каква енергия е заложена в едни от най-известните женски имена?

Мария
Това име е с древнееврейски произход и има три различни значения – желана, печална или непреклонна. Жените с това име обикновено са добри, с весел нрав. Те са със силна воля и устойчива психика, самостоятелни в решенията и постъпките си. Те обмислят внимателно всяко свое решение. По природа са справедливи и безкомпромисни, но и своенравни. Името носи енергия, която кара тези жени да създават домашен уют, да са ласкави и да се отнасят с внимание към околните.

Анна
Името означава благодат. Жената с това име е скромна, обаятелна, женствена, способна на саможертва и доверчива. Умее да пази тайни и е отговорна към работата си. Материалните компенсации и възнаграждения са поставени на второ място. Анна обожава да децата, а мъжа приема с всичките му недостатъци и трудно се разделя.

Александра
Женската форма на името Александър – защитник на хората. Александра е властна, категорична и праволинейна жена. Когато е в група или колектив, тя е трудолюбива, но не обича да се занимава с домашните дела. Лесно се сприятелява с муже. Искрено е загрижена за благополучието на семейството. Мъжът открива в лицето на такава жена не само приятел, но и добра стопанка на дома и внимателна майка. Александра е силна жена с нежен външен вид.

Наталия
От латински «Наталис» – родна. Трудолюбива и праволинейна натура. Стреми се към лидерство. Жените с това име могат да имат успех в музиката, живописта, в точните и хуманитарните науки. Обичат да пътешестват. Дълго време помнят обидите, но не са способни на отмъщение. Зад привидна лекомисленост скриват твърдата си воля, характер и аналитичен ум.

Татяна
От латински «Татиус» – името на сабинския цар или от древногръцки – основателка. Под привидната сдържаност се крие холерик. Общителна, решителна, артистична. Има вродени организаторски способности. Стои твърдо на земята и не хвърчи в облаците.

Ирина
В превод от древногръцки – мир, покой. Решителна и емоционална. С добро чувство за хумор. Мигновено взема решения, слушайки интуицията си. Лесно намира общ език с непознати. По интересен начин съчетава способността си да командва с обаятелната женственост. Жената с това име е способна на безгранична любов. Може да разиграва тежка любовна драма или лек флирт.