Името на манекенка съвпада с епитета, който Радан използва срещу Борисов

157

Едва ли има някой, който да не е разбрал, че Радан Кънев вчера е гостувал в сутрешния блок на Нова телевизия. Със скандалното си изказване по адрес на Бойко Борисов той даде повод на „острите езици“ да се изявят в социалните мрежи.

Малко по-късно през деня, Радан Кънев се извини на зрителите на предаването и на самия водещ за нецензурирания израз „бай х**“ , който използва в ефира на телевизията. Той подчертава, че съжалява за израза, но не и за смисъла.

Ето и нещо любопитно. Оказва се, че една от най-красивите манекенки в Китай се казва Бай Хуй. Цялото име на красавицата, по която мъжката част на Азия се захласва е Бай Хин Хуй.

байхуй

Вижте малка част от коментарите във фейсбук по повод изказването на Кънев:

– СПОРЕД ТЪЛКОВНИЯ НИ РЕЧНИК „БАЙ“ СЕ ИЗПОЛЗВА: Само в съчетание с мъжко собствено име — за свойско назоваване на по-възрастен мъж или в обръщение към него вм. официалното господин: бате (във 2 знач.). Бай Иван. Бай Марине!БАЙ Х**

– Страхотно е да паднеш под нивото на Борисов като изказ.

– Какво се учудвате? Мутри, чалга,“ Big Brother“. Какъвто им езикът, такова им и управлението. Като погледнеш разни коментари във ФБ, такава и по-голямата част от народа. Тъжно. Безвъзвратно загубени ценности!

– Думите му бяха – “ Кой си ти бе , бай Х** !? “ – Бас, че Боко е изпил двойно хапче за кръвно щото Радан му е слабост и го следи …

– Цялата им работа е търкулнало се гърнето – намерило си похлупака. Радан ту е под шлифера, ту лае ако го ритнат навън.

– Оффф, простотията като кацне веднъж на езика на един, обладава целиОТ политически организъм… Сега ми стана ясно що казват, че всинца сме се очервили, от изчервяването ще да е.