Ген. Радев: Няма да си размествам графика заради „призовки“ от ГЕРБ

43

Кандидат-президентът на БСП ген. Румен Радев обясни във фейсбук защо не се е явил на първия предизборен дебат, който трябваше да е в студиото на сутрешния блок на „Нова телевизия“.

Той не се появи в медията и вместо дебат между двамата основни претенденти за държавен глава водещата Ани Цолова проведе интервю само с Цецка Цачева.

Според обясненията на ген. Радев той нямал намерения да размества програмата си от предизборни срещи заради призовки от страна на управляващите, пише „offnews.bg“.

Ето и цялото изявление на кандидат-президента на БСП:

„Във връзка с внушението, че не съм откликнал на покана за дебат в Здравей, България по Нова ТВ държа да уточня, че столът на кандидата на ГЕРБ стоя празен дълго време, а моите ангажименти за кампанията са планирани за седмици напред.

Срещите на живо с хората за мен са приоритет и няма да размествам графика си според „призовките“ на управляващата партия.

От новините разбирам , че вчера премиерът е употребил партийната трибуна за поредния си скеч. Не знам за какъв „генерал с пола“ говори генерал Борисов, но считам, че тона на предизборната кампания не бива да бъде принизяван до нивото на аферата Симитли.“