Британците биха рекорд по мързел – бездействат на работното си място по три часа на ден

96

Британците бездействат на работното си място средно по три часа на ден, като една четвърт от тях си признават, че подремват на бюрото си. Сумарно офис служителите на Острова губят в „нищоправене“ 84 работни дни годишно, пише в. „Дейли мирър“, цитирани от БТВ.

Работодателите са притеснени от ниската производителност на служителите. Според национално проучване 87 на сто от анкетираните си признали, че изпитвали големи проблеми с концентрацията на работното място.

Вместо да залягат над работата, служителите предпочитали да си бъбрят с колеги и приятели, да посещават социалните мрежи и да преглеждат новините в интернет.

Тридесет и седем на сто от участниците в анкетата доверили, че са отегчени от работата си, а 18 на сто се тревожели от семейни проблеми, поради което били безполезни на работното си място.

Около 60 nа сто от респондентите обяснили ниската си производителност с хронична умора, а 15 на сто се оправдали с това, че нямали точни указания от началството каква работа да вършат.

Британските служители имали два пика на производителността си през деня – един сутринта след 10 часа, траещ 84 минути и един след обяд – след 14 часа, с продължителност 101 минути.