Динко отговаря на заплаха на талибан: „За 30 минути събирам 300 авери и ги почваме“

86

Зловещ колаж изправи на нокти прочулия се ловец на мигранти Динко Вълев. На него се вижда как маскиран талибан държи две окървавени отрязани глави. Едната от тях е с лика на Динко Вълев, пише „България днес“.

„Добре, че е шегата, да си кажем истината. То е ясно, че са научили за мен в страните си и ми готвят отмъщение. Те ако решат да ме убият – ще ме убият. Ама няма да им се дам лесно. За 30 минути събирам 300 авери и ги почваме“, закани се безстрашният Динко. Той сподели, че малко го е страх като всеки човек, но въпреки това не се отказва от позициите си. „Чакам ги, нося си пистолета, но на полицията няма да се оплаквам да разтягам локуми. Аз също може би съм предприел мерки да ги намеря тия дето ме заплашват“, сподели той.

Динко сподели, че това не е единствената зловеща закана, която получава. „Миналата седмица ми звъняха по телефона от скрит номер. Говореха ми на развален английски. Казаха ми, че скоро ще съм мъртъв. И още няколко колажа имах в пощата, ама ги трия, защото са гадни“, сподели ловецът на мигранти.

Преди юли пък беше разпространен слух, че за главата на Динко Вълев „Ислямска държава“ е обявила награда. „Дава 50 000 долара за главата ми. Видях го в интернет. Бяха 5 хиляди, после 10, може и 100 да стигнат“, каза ловецът на бежанци от Ямбол.