„Лишаване от свобода“ при „строг“ режим за рецидивист изнасилил жена в Пловдив

28

Днес, 8 септември 2016 г., по обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив е осъден Красимир А.( 34 г)., за това,че се съвкупил с лице от женски пол, като го е принудил към това със сила и заплашване, при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 152 ал. 3 т. 5 във връзка с ал. 1 т. 2 във връзка с чл. 29 ал. 1 буква А и буква Б от Наказателния кодекс. Красимир А. е осъден на 8 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим, съобщи Районна прокуратура – Пловдив за „Нова Вест“.

Красимир А. е признат за виновен за това, че на 30 юли 2015 около 22 часа в гр. Пловдив, в района под надлез „Родопи“, изнасилил 25-годишна жена, като отправил заплахи към нея, че ако се съпротивлява ще я заколи, защото имал нож. Пострадалата била студентка в гр. Пловдив и същия ден се е прибирала от работа. Тя вървяла пеша към дома си, когато усетила, че към нея се приближил непознат мъж, който й казал да мълчи и да върви заедно с него. Жената се опитала да се съпротивлява и да избяга, но обвиняемият я издърпал в района на загражденията под надлеза и я изнасилил. След това я предупредил да си мълчи, защото знаел къде работи. По делото са били назначени експертизи, които доказват, че Красимир А. е извършител на деянието. Същият е бил разпознат и от пострадалата.

До момента Красимир А. е осъждан 24 пъти, основно за престъпления против собствеността. Първата му присъда е през 1999 г., за кражба. Последната присъда е от 2014 г., когато е бил осъден на 11 месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим за извършена кражба и е освободен от затвора през август 2014 г.

Присъдата на Районен съд-Пловдив е постановена при условията на съкратеното съдебно следствие, като обвиняемият е признал вината си. Съдебният акт може да се обжалва пред Окръжен съд-Пловдив.