Ричард Брансън: „Хванах го да подремва на работното място!“

71

Основателят на Virgin Ричард Брансън се натъкна на спящ служител на канапе по време на посещение в офисите на компанията в Австралия. И вместо да му се накара, милиардерът се снима с подчинения, предаде Business Insider, цитира ureport.bg.

Тъй че ако се притеснявате шефът да не ви хване в Tinder на работното място, да знаете, че има и по-зле.

За случката разказа самият Брансън в блога си, а комичният кадър бе забелязан първо от сайта Bored Panda, който направи меме от него.

„Влязох в офиса на летището, за да поздравя хората и да видя с какво се занимава екипът. Този пич обаче очевидно не беше много зает – хванах го да подремва на работното си място! Трябваше само да видите изражението на лицето му, когато го събудих. Сигурно е помислил, че сънува, защото веднага се обърна и заспа пак. Ако трябва да съм честен, той беше в режим на готовност и много се нуждаеше от почивка“, обясни милиардерът.

Вероятно да дремнеш пред всички колеги в офиса, когато създателят на компанията е наоколо, не е добра идея. Някои психолози и шефове на големи компании обаче подкрепят дрямката на служебно място, стига разбира се да е една идея по-дискретна.

Създателят на The Huffington Post и главен редактор на изданието Ариана Хъфингтън е автор на книгата „Революция на съня/The Sleep Revolution“.

Тя смята, че ако нямате специално предназначени места за спане в офиса, трябва да помолите шефа да премести диваните на сравнително усамотено място.

„След това е време да извадите тапите за уши и маската за очи, и да полегнете на този диван“, съветва Хъфингтън, цитирана от Business Insider. По думите ѝ дори можете да си вземете постелка за йога, на която да спите, ако си намерите подходящо местенце.

Разбира се, независимо дали шефовете подкрепят спането на работа, винаги трябва да се опитвате да се наспите вечер. Последните проучвания по темата сочат, че липсата на сън саботира продуктивността.