Кои са най-вкусните сладки пайове в света?

53

Пайовете са малката черна рокля в кулинарията. Никога не излизат от мода. Дали ще е със сезонни плодове през пролетта, или с тиква през есента, един пай винаги ще задоволи и най- капризните вкусове. Под пай имаме предвид печиво с плънка от плодове, сирена, зеленчуци, месо, кайма, шоколад и други пълнежи. Ето и кои са най- вкусните сладки пайове в света, посочват от foodpanda, цитирани от „Блиц“. 

1. Американски пай– Това е най- популярният пай, особено в американска кухня. Плънката му е от ябълки, което го прави вкусен избор за десерт или закуска.

2. Бананов крем пай– На второ място се нарежда Крем- пай с банани и шоколад, станал популярен от кухнята в Сан Франциско.

3. Пай с карамел и бърбън– Леко горчив, този пай от Филаделфия е спечелил множество конкурси.

4. Английски пай с череши– Той е приготвен за първи път от двама братя, във френска сладкарница в Лондон. Днес този пай се предлага в почти всички ресторанти със звезди Мишлен.

5. Френски шоколадов пай– Безспорно французите правят най- вкусните кроасани и печива. В производството на пайове, също не отстъпват, с техния шоколадов пай.

6. Лимонов пай с кокос– Лимоновият пай е разпространен по целия свят. Той се приготвя от парченца лимони, който престояват в захар по 3 дни. През последните години все по- често този пай се сервира с настърган кокос.