Затворник в отпуск нападна момиче с нож в Горна Оряховица

39

След светкавична реакция горнооряховски криминалисти задържаха затворник, опитал да извърши грабеж на 17-годишно момиче. Случката се разиграла вчера около 15,30 ч. в железничарския град, съобщи ОДМВР – Велико Търново.

Извършителят е проследил жертвата си до входната врата на жилището на баба й, заговорил я и след това е насочил нож към лицето й и й поискал 2 лв. При разпрата между двамата били нанесени порезни рани в областта на пръстите на ръката на момичето и охлузни рани в областта на шията й. След това непознатият побягнал.

От проведените незабавни заградителни меропирятия и действия по разследването в района горнооряховски криминалисти задържали 34-годишния А. А. от Русе, известен на полицията и осъждан за идентични престъпления.

В хода на проведеното разследване е изяснено, че същия ден А. А. е бил пуснат в отпуск от затвора в гр. Ловеч. С влак се е придвижил от Плевен до Горна Оряховица. В железничарския град си е набавил ръкавици и нож и е извършил поредното си престъпление в условията на опасен рецидив.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.