Нова мода! Полицията спипа плантация за Марихуана в гората

61

На 03.09.2016 г., при проведена специализирана полицейска операция от служители на Първо РУ – Стара Загора, в гориста местност между с. Калояновец, общ. Стара Загора и АМ „Тракия“, в близост до напоителен канал, са задържани Ж. Д., на 29 г., и 28 годишната А. Ч., двамата от гр. Стара Загора.
Лицата са задържани в момент, в който Ж. Д. се е подготвял да полива засадените на специално пригодено пространство в гората и отглеждани от него 33 стръка марихуана. Растенията са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354в от НК. При извършения личен обиск у Ж. Д. е намерено и иззето топче суха зелена тревиста маса, около 0,6 гр., за която след извършена експертиза е установено, че представлява наркотично вещество – марихуана. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354а от НК. Установено е също, че лицето управлява л.а. „Форд“, след употреба на наркoтично вещество – амфетамин, с отнето свидетелство за правоуправление, за което е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.
Ж. Д. и А. Ч. са задържани първоначално за срок до 24 ч., а по-късно на Ж. Д. е наложена мярка за неотлонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа. Работата по доказване на цялостната му престъпна дейност продължава.