Внимание! bombes гръцкото питие, което ви ослепява

62

„Подправени“ напитки (известни като bombes) се сервират в някои барове и клубове в Атина и курортите, известни места за купонджиите и довели до огромни проблеми за една млада британка на възраст 20 години. Младата жена е изпратена в болница в Патра остров Закинтос, където е пила тези фалшифицирани напитки, съобщава Български новини.Тя пристигнала в болницата със загубено зрение и с остра бъбречна недостатъчност, след като участвала на парти с приятелите си. Въпреки, че се прибрала да спи, за да почине за следващия ден, тя спала в продължение на два последователни дни и се събудила сляпа.

Д-р Хараламбос Гогос, казва, че метанолът е известен със своята токсичност и може да доведе до слепота, ако се консумира като алкохол. Отделно от проблемите на зрението си, младата жена също има и бъбречна дисфункция.

Лекарите са все още са несигурни, дали тя ще възвърне зрението си или да се възстанови напълно бъбреците си. Родителите се втурнаха от Лондон, за да бъдат до дъщеря им. Трябва да се отбележи, че това не е първият път когато фалшифициран алкохол причинява проблеми в Гърция.