Николай Михайлов ще пази на турска врата?

83

След пауза от половин година Николай Михайлов се завръща на вратарското поле. Най-вероятно до няколко часа националът ще подпиша договор с отбор от елита на съседна Турция съобщи ПИК.

Тази сутрин, малко след 9 часа на аерогарата в София, кортеж от две черни коли – джип БМВ Х5 и лимузина от седмата серия на същата марка паркираха пред ВИП-терминала на летището. По регистрационния номер веднага стана ясно кой е пасажерът в лекия автомобил.

Учудващо, този път вратарят бе сам, без нежна компания, което само по себе си не е много типично за него и е знак, че причината за полета му не е поредната екзотична дестинация, а по-скоро е работна. Освен това никой не тръгва на почивка с два огромни куфара, два по-малки и една раница.
Това засили подозрението, че Ники Михайлов е тръгнал нанякъде не за седмица, а за по-дълго време. С пренасянето на багажа от колите към ВИП-а се нагърбиха бодигардът и шофьорът на футболиста, а за него остана най-лекия товар – раничката на известен моден бранд.

Бърза справка в разписанието на излитащите полети в сайта на летището показа, че минути по-късно има полет за Истанбул. Почти сигурно е, че вратарят е бил сред пасажерите в самолета за мегаполиса край Босфора, тъй като няколко седмици той е водил преговори с турски клуб.

Много вероятно е да става дума за бившия му отбор – Мерсин. Индикации за това се появиха още в началото на този месец. Турски фенове изпаднаха в еуфория в социалните мрежи заради снимки на вратаря. Той се отбеляза на летище „Ататюрк“ в Истанбул и много турци го приветстваха с „Добре дошъл в Мерсин, кралю“ и „Легендата се завърна. Имаме нужда от теб, молим те, приеми предложението. Обичаме те!“, като по този начин разкриха, че българинът е пред завръщане в бившия си клуб.