Кмет на село до Хасково купува гласове

38

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Деян Ванчев, кандидат за кмет на с. Узунджово, обл. Хасково за това, че давал пари на избиратели срещу обещанието, че ще гласуват за него. Повдигнати са му обвинения по чл. 167, ал. 4, пр. 2, вр. ал. 2, пр. 2, вр. чл. 26, ал. 1 от НК и по чл. 167, ал. 2 ,пр. 2, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Деян Ванчев се кандидатирал за кмет на с. Узунджово, обл. Хасково от листата на местна коалиция ” За Хасково ” за изборите, които се проведоха на 25.10.2015 година. Той участвал с интегрална бюлетина № 7.

Ванчев решил, че може да спечели изборите, като даде имотна облага на различни граждани, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в негова полза. Така за времето от септември 2015 година до октомври 2015 година той се срещнал с двама души от селото. Дал им сумата от 200 лева. Те трябвало да разпределят парите между други лица, които да бъдат мотивирани по този начин да гласуват за Ванчев. През същия период той се срещал с още пет души от с. Узунджово. Дал на всеки от тях по 40 лева за да го подкрепят на изборите.
Действията на Ванчев обаче били разкрити и започнало разследване.

Предстои насрочване на делото от СГС.