Българската мафия в Испания е по следите на тотомилионерката Гошка

70

Българската мафия в Испания е по следите на тотомилионерката Гошка. Ужасената жена и цялата й фамилия са изчезнали без следа, но едва ли отмарят на плажовете на Средизмно море, както първоначално предположиха местните медии.

Семейството на 61-годишната Георгиева се е изнесло към Азия или Америка и много вероятно повече да не се появи в градчето Кинтанар дел Рей. Един от най-популярните испански сайтове „Ел Еспаньол“ публикува пространно журналистическо разследване за съдбата на Гошка, пише „24 часа“.

Заглавието е красноречиво „Българката, която спечели 68 милиона, се изпари от страх от мафията“. Репортерът Андрос Лозано е разговарял с познатите на Гошка в Кинтанар дел Рей и повечето са категорични, че едва ли ще я видят пак. Материалът започва с описание на градчето, разположено в провинция Куенка на автономната област Кастиля Ла Манча. То има 7800 жители. Българската общност е третата по брой сред емигрантите и наброява 292 човека. Румънците и мароканците са по около 500 души, а общо чужденците там са 18% от населението.

„Кинтанар дел Рей е едно от най-загубените места в Испания. Намира се на 25 км от най-близкия изход на минаващата през провинция Куенка магистрала А3, която свързва Мадрид и Валенсия. До града се стига по черен път, който минава през обширни безводни земи с лозя. Най-близкият по-голям град е на 49 километра – Албасете“ – това е мястото, където досега е живяла Гошка, а вероятно някъде наоколо преди столетия и Сервантесовият Дон Кихот.