Жена с опасност за живота след катастрофа между Стара Загора и Димитровград

57

На 07 август, около 05.05 ч., по път I-5, в посока север, се е движил л.а „Опел Зафира“, управляван от В. К., на 22 г. от гр. Димитровград. В района на км. 254+700, в землището на с. Тракия, общ. Опан, същият предприел маневра “изпреварване” на неустановено към момента МПС, без да има необходимата видимост, и с предната дясна част на автомобила блъска насрещно движещ се мотоциклет „Ямаха Версити“, управляван от 47 годишен водач и с пътник, жена на 45 години, двамата от гр. Стара Загора, съобщи ОДМВР – Стара Загора за „Нова вест“.

В резултат на настъпилото ПТП водачът на мотоциклета е получил фрактура на глезен и открита рана с фрактура на подбедрицата на десен крак, а жената е с ампутиран десен крак. Пострадалите са откарани в ЦСМП – Стара Загора, където след извършен преглед мъжът е настанен за лечение в отделение по травматология на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович”, без опасност за живота, а жената е настанена в КАИЛ, в критично състояние, с опасност за живота.

Водачите са тествани за алкохол с техническо, което е отчело 0.00 промила и на двамата. По случая е образувано досъдебно производство.