Щастливец спечели хотел на тропически остров с билет на стойност 49 долара

90

Австралиец е спечелил разигран на томбола имот на тропическия остров Косрей в Тихия океан срещу билет на стойност 49 долара. Щастливецът Джошуа печели хотел с 16 стаи на остров в Микронезия.

ostrov1
Досегашните собственици – семейство Бийц от Австралия, решили да не го продават, а да го разиграят на томбола, за да го получи някой, който е тяхна сродна душа, съобщават световните агенции.
Преди да изтегли печелившия билет, собственикът на хотела Дъг Бийц каза, че се надява да спечели човек, който „обича природата, топлото време, запознанствата с хора от цял свят и има приключенски дух”.
Изтеглянето на печелившия билет беше излъчвано във Facebook. Печелившият бе определен от компютър. Преди това Дъг Бийц дава един прост съвет на бъдещия победител: „Животът ти ще се промени по много специален начин“.

ostrov2
След това обаче Дъг не успява да се свърже по телефона с победителя. По-късно става ясно, че това е жител на австралийския щат Нов Южен Уелс.
Остров Косрае се намира западно от Хавай и северно от Соломоновите острови и има население от 6500 души. Джошуа ще влезе във владение на имота, който не е обременен от тежести. Хотелът Косрей Наутилус ризорт е любимо място за рибари и гмуркачи.
Дъг и Сали Бийц построяват курорта през 1994 г. и оттогава живеят в Микронезия, но сега искат да се върнат в Австралия, за да гледат внуците си.
Първоначално семейството смятало просто да продаде острова, но един от синовете им дал идеята за томбола. Продадени са 10 хил. билета по целия свят. Семейство Бийц ще получи от продажбата на билети около 2,45 млн. долара. Томболата позволи на мнозина да помечтаят за живот в тропически рай.

Изтоюник: economic.bg