Лудогорец стигна до реми в България, ще гони задължителна победа в Сърбия

23

„Лудогорец“ стигна до равенство срещу „Цървена звезда“ в първия мач от третия предварителен кръг в Шампионската лига. Воденият от Георги Дерменджиев състав се пребори за 2:2 в Разград.

Българският отбор се представи силно през първото полувреме, като беше по-активен и атакуваше по-често. Джонатан Кафу даде преднина малко преди почивката съобщи dnevnik.bg.

През втората част ролите се размениха и „Цървена звезда“ заигра стабилно. Александър Катай и Гелор Канга вкараха, за да направят обрат в резултата. Резервата Клаудиу Кешерю изравни за 2:2 в 76-ата минута след бързо изпълнение на фаул.

Срещата беше динамична с хубави атаки и бързи отигравания. Равенството принуждава „Лудогорец“ да търси задължителен гол в Белград след седмица.

До 20-ата минута Марселиньо имаше две възможности, но не успя да вкара. Между тях той опита да си спечели и дузпа, но получи жълт картон за симулация. Първото положение пред Владислав Стоянов беше пред Катай, който стреля, а вратарят изби.

„Лудогорец“ продължи да атакува и създаваше напрежение в полето на съперника. В 42-ата минута Кафу направи забележителен пробив и вкара покрай падналия на земята Дамир Кахръман.

Малко след почивката Катай изравни по сходен начин. Той получи извеждащо подаване, напредна, справи се с няколко защитници и стреля в долния десен ъгъл на вратата на Стоянов за 1:1. „Лудогорец“ отговори с удари на Лукас Саша и Вандерсон, но без резултат.

В 67-ата минута Канга вкара красив гол с удар от разстояние. „Лудогорец“ съумя да изравни след хитро изпълнение на фаул от Козмин Моци, който бързо насочи топката към Кешерю и нападателят от ляво прати топката по земя във вратата на Кахръман.