Къща в Търговище удиви света (СНИМКИ)

110

Къщата, която виждате на снимката, не е дом на някоя световноизвестна личност. Внушителната и нестандартна постройка всъщност се намира много по-близо, отколкото предполагате.

Сградата, наречена „Дългата къща по лекия наклон”, се намира в България и по-точно – в Търговище. В нея живее млада двойка.

Дело е на студиото I/O архитекти . Креативните дизайнери създават един архитектурен шедьовър в североизточната част на страната ни. Те „повдигат” единия ъгъл на къщата и създават веранда от стълби , която се простира върху голяма част от остъклената фасада, съобщава dunavmost.bg.

1468504100-kshcha-navn

Площта на къщата е 672 кв. метра и е планирана като едноетажна.

Но естествения наклон на земята, върху която е издигната, дава възможност да се повдигне една част от плочата и в останалото пространство под нея да бъде построен гараж.

„Стълбището-веранда свързва външната среда с вътрешното пространство на къщата”, обяснява архитектът Георги Кътов.

Обграждащата този внушителен дом околна среда придава на къщата още по-романтичен и грандиозен вид.

1468504100-kshcha-yakajpg

Главният вход се намира редом до гаража, на най-ниското ниво в къщата. Стълбите водят до малко фоайе, точно пред голямата и просторна всекидневна.

Основният етаж е разделен на четири нива. Те са свързани помежду си чрез малки стълбища. Стаите, които се обитават във всекидневието – кухнята , дневната и трапезарията, се намират на нивото на земята. Спалните пък са издигнати малко над нея за повече уединение.

Главната спалня се намира в западната част на сградата, а двете гостни – в източната.

„Най-голямото предизвикателство беше да осигурим уют и уединение в едно толкова огромно пространство”, добавя още Кътов.