Хороскоп 16 – 22 май

24

Овен
21 март – 20 ап­рил

В събота може и да не потръгне по правилата, но следобед очаквайте късмет, материални постъпления, покани и вести, които ще донесат придобивки. И най-неприятната ситуация ще се преодолее, и най-голямата болка ще отзвучи. В неделя ще ви бъде оказван натиск да постъпвате по един или друг начин. Не правете нищо, което може да ви вкара в отношения на противопоставяне. Предстоящото новолуние изсмуква сили и енергия. Опасно е да се правят залози, да се теглят кредити и да се започват нови инициативи под диктат или по нечие настояване. На 18-и емоциите трудно се контролират, влизате в обяснения и спорове, които дават предимство на личната ви инициатива. На 19-и е добре да отворите магазин, да подновите стопирана дейност, да се върнете към стари производства. В сряда важното да се свърши до обед. Пасивността е нежелателна, но в следобедните часове смирете импулса за действие. В четвъртък ще бъдете обект на намеси и въздействие. В живота ви може да се появи фатално привличане, което да елиминира старите връзки. Не работете в екип и не разчитайте на подкрепа от непроверени хора. Луна и Венера ви гледат в нехармоничен аспект. Вероятни са изневери, след които няма връщане назад. В петък съберете компанията, организирайте приятелски сбирки подредете трапезата и не се ограничавайте в нищо. Няма да напълнеете.

Телец
21 април – 20 май

Предстои чудесен съботен ден. Ще направите крачка, която ще ви обезпечи и защити. Ден за покупка на жилище, за ремонти и разширения, които ще позволят да живеете по-добре. Към обед в живота ви може да влезе щастливата случайност. По някакъв начин материалното ви положение се подобрява или някой поема част от грижите ви. В неделя енергията ви намалява, предстои новолуние във вашия знак, което ще ви изправи пред трудности в отношенията и пред непреодолими препятствия във връзките. Не правете избор, особено ако ще влезете в нежелани зависимости. Не се препоръчва планирано раждане със секцио рано сутринта. На 18-и планирайте, размишлявайте, проверявайте как стоят нещата в местата и в посоката, която ви интересува. На 19-и подпишете нов договор, уредете имотна сделка. Денят е благоприятен за рестартиране на стари производства. Меркурий тръгва в ретроградна посока и ни връща към забравените дела. На 20-и пасивността е нежелателна, но новите инициативи временно да се ограничат. На 21-ви съдбата може да ви срещне с фаталната любов. Не е ден за нови запознанства. В 8,36 ч по Гринуич Слънцето напуска Телеца и навлиза в Близнаци. Във връзките  се появява двойственост, вгорчаваща живота. На 22-ри е време за разтоварване, за срещи с приятели, за преговори и обединение на интереси.

Близнаци
21 май – 21 юни

16-и е ден за напредък, за разширение у дома и на работното място. Сега е моментът да направите голямата покупка, да инвестирате в недвижима собственост и да дадете възможност на наследени имоти да работят за вас. Движете се в приповдигнато настроение и не се отказвайте от нито едно предложение. Ден за нови инициативи. В неделя енергията е на кота нула. Предстои новолуние, което ще бъде съпроводено със спад в личната ви и делова активност. На 18-и не планирайте нищо ново и значимо, не стартирайте нови проекти, обсъждайте и планирайте бъдещите си дела. От 19-и Меркурий тръгва ретроградно във вашия знак, а това положение ще ви върне назад към недовършените дела и ангажименти, ще забави новите начинания, ще донесе инвентаризация на връзки и отношения, ще раздели тези, които прибързано са се събрали, без да отчитат несъвместимостите в личен, интелектуален, политически или бизнес план. На 20-и тръгвате към нови инициативи, които ще изместят посоката и ще пренасочат личната ви амбиция. На 21-ви в 8,36 ч по Гринуич Слънцето навлиза във вашия знак. В живота ви може да се появят фатални привличания, които ще пренасочат избора ви в работата и в любовта. На 22-ри планирайте бляскави тържества, съберете се с приятели, хапнете добре. Единственият ден за месеца, в който не се пълнее.

Рак
22 юни – 20 юли

16-и предлага повече екстри и възможности. Не тръгвайте прекалено рано на път. Родените в последните дни на зодията са в неблагоприятна позиция. С напредването на деня проблемите се изчистват, получавате предложения и покани, които ще донесат повече близост и разширение в дома. Добре е да се преговаря по имотни въпроси, да се правят огледи на имоти и терени. В неделя не си нарушавайте спокойствието и по възможност не канете гости. Гонете от съзнанието си натрапчивите мисли и мелодии. Има някаква тенденция към обсебване в този ден. На 18-и е новолуние. Не се препоръчва планирано раждане около изгрева на слънцето. Бъдете внимателни и не правете забележки. Колегите ви са настроени особено емоционално и трудно ще приемат критиката. На 19-и ще се събудите с вярно чувство за полезното и вредното, за това кое е добре да се направи в една ситуация и кое трябва да се избягва. Доверете се на интуицията. На 20-и ще се отворят поне две посоки на избор. Със сигурност е по-добре да направите избора си със сърцето. Луната навлиза във вашия знак и бърза на среща с Венера. На 21-ви може да срещнете любовта или да ви изненадат с предложение. Животът ви може да се разбърка доста, преди да се оправи. Не започвайте нова връзка с лъжа. На 22-ри организирайте купон с добро похапване.

Лъв
22 юли – 22 август

Важното в съботния ден да се свърши възможно най-рано. Направете огледи на имоти и терени, от които се интересувате. Може да постигнете компромис по отношение на покупко-продажби. За неделя не поемайте ангажименти към хора, които има вероятност да ви изнудват и използват. Както и да постъпите, ще давате и ще оставате длъжни. Не е ден за обвързване. На всички нива се мисли само за пари и притежания. Може да се изпокарате с роднини, ако отворите разговор за имоти и наследства. Чувствата са изтикани някъде в ъгъла. На 18-и е новолуние, което ще засегне болезнено родените в последните дни на зодията. На 19-и е добре за рестарт на ново заведение и търговски обект. Направете някаква промоция, рекламирайте се, афиширайте бъдеща или настояща дейност. В сряда тръгвате, решени на битки. Не е време да се изчаква и протака. Ако се ослушвате, друг ще заеме позицията, за която сте се борили и която заслужавате. Меркурий вече върви ретроградно. До 11 юни не подписвайте нови договори, а се постарайте да финализирате вече сключените сделки. На 21-ви мислете повече за любов, търсете разнообразието в живота и личните връзки. Не се знае откъде ще изскочи за вас заекът на късмета. Някой ще се върне и към стара любов. В петък организирайте галаобеди и вечери. В този ден не се пълнее, позволете си повече разкош.

Дева
23 август – 22 септември

Не ставайте рано. Към обед навлизате в силен и успешен период. Тази събота може да ви донесе придобивка, покана и вест, която ще промени към по-добро не само личния ви живот, но и материалното ви положение. Денят е благоприятен за купуване на жилище или база за развитие и разширение на бизнеса ви. В неделя ограничете контактите, не се хвалете, не поемайте ангажименти към непознати. На 18-и уплътнете пределно времето си, бъдете активни, подпишете нови договори, подайте документи, рекламирайте се. Всяка инициатива ще ви се отплаща във времето. Всичко важно да се прави по усет. Ако нещо ви привлича, непременно му обърнете внимание, а ако нещо ви дистанцира и настройва подозрително, значи има за какво. От 19-и планетата на бизнес контактите и комуникациите Меркурий тръгва ретроградно, а това положение изисква временно да се откажем от нови инициативи, да насочим сили и внимание към стари дела и задължения и до 11 юни да ги приключим. След това ще се започне на ново и на по-високо ниво с преговори и договаряния. На 19-и и 20-и всичко започнато ще носи ползи за друг. Енергия и пари изтичат между пръстите ви. Здравето е нестабилно. На 21-ви получавате подкрепа от любовта. Вероятни са зачатия и кармични запознанства. В петък диетите са противопоказни.

Везни
23 септември – 22 октомври

В събота може да направите изключително изгодна сделка. Само не бързайте, късметът ви се събужда към обед. Ще се окажете търсени и желани партньори, може да намерите отдавна търсеното жилище и да капарирате имот. В неделя някой ви се издължава, но по начин, по който може да ви задължи с нещо друго като ангажимент и лична връзка. В понеделник всичко предприето ще носи ползи и предимства. Не протакайте преговори, сключете нов договор, търсете начин да се внедрите в нова среда, да започнете нов бизнес, да придобиете повече лична и професионална  самостоятелност. На 19-и ще получите нещо дължимо, което ще помогне да покриете стари задължения и да изправите глава в днешните трудни времена. Действайте по усет, не вървете против разбиранията си, не отлагайте и пътувания за следващите дни. Денят е благоприятен за командировки и посещения на добра воля. На 20-и важното да се свърши до обед. На 21-ви може да срещнете любовта, но при трудни за вас обстоятелства. Лесно се отива към изневери тази вечер. Може да попаднете на човек, който коренно ще промени живота ви, ще ви откъсне от досегашните партньорства и ще ви привлече в своя кръг. В петък проблемите ще са повече за родените след 10-и. Правете това, към което нещо ви влече. Не е ден за диети, не се пълнее.

Скорпион
23 октомври – 22 ноември

16-и е денят на големите надежди, на очаквания да се уредят важни въпроси в живота ви. Ще се наложи да давате повече, отколкото ще получите. Добре е за покупка на жилище и имот, който ще предоставите на децата си. Правите жертви в името на семейството. Не планирайте нищо важно за неделя. Очертават се разходи на сили и средства, някаква неприятност, която ще ви изкара от равновесие и ще влоши материалното ви положение. Не поемайте тежки отговорности и не се намесвайте в чуждия живот. Лош ден за обвързване и брак. Добре е в понеделник да сключите договор. Смирете наеърпението, контролирайте емоцията. Успехът ще бъде с този, който владее положението. На 19-и може да вземете решение за връщане към стара дейност или партньорство. Рестартирайте производства, стопирани в миналото. На 20-и е ден за пренасочване на средства и усилия. Прегледайте средствата и машините, с които работите. Не тръгвайте с неизправна кола. От обед на 20-и в живота ви може да се появи една благодатна възможност, която ще ви срещне и с любовта. Родените във втората декада са в най-силната си емоционална и любовна позиция на 21-ви, когато Венера и Луна ще ви облъчват с благодатна и животворяща енергия от знака на Рака. Чудесен ден за годежи и брак. В петък до обед свършете важната работа, след това го ударете на живот.

Стрелец

23 ноември – 21 декември

Очертава се една благодатна събота, с пътувания, делови и приятелски срещи и възможност да свършите много добра работа за дома и семейството. Най-добрият ден в този месец за покупка на имот. Пътувайте, направете огледи, търсете своята нова база за лично и професионално развитие. В неделя намалете темпото и изискванията към другите. В деня преди новолунието тъмните сили се активизират. Ограничете контактите, особено с хора, които се опитват да ви въздействат в материален план, да повлияят на избора ви за работа и бизнес. Ако на 18-и се събудите малко преди изгрева на слънцето, ще получите лично вдъхновение, което ще ви подскаже правилната за вас посока. Между 6,26 ч и 7,18 ч действа 30-ият лунен ден, който се случва рядко и трае кратко. В този момент доброто и злото сключват примирие и ни оставят на собствен ход. Може да се вземат решения без въздействие. Към обед навлизате в неблагоприятен период и до 20-и на обед ще срещате открито и прикрито противопоставяне, ще получавате откази и ще влизате в спорове. Меркурий тръгва ретроградно в знака на опозицията ви Близнаците. На 21-ви обърнете повече внимание на любовта, но  дори и да не я потърсите, тя ще ви намери. За петък организирайте приятелски срещи и вечери. Хапнете на воля, диетите са противопоказни.

Козирог

22 декември -20 януари

В събота ви очакват повече печалби, отколкото предполагате. Може да намерите отдавна търсеното жилище или обект, на чиято база да развиете бъдещия си бизнес. Вероятно е да ви зарадват с имот или наследство. Пътувайте, посетете родители и роднини, търсете преки пътища за разбирателство. Печелите предимства по начин, който не сте очаквали. Нещо отнето преди ви се връща. В неделя не играйте хазартно, не провокирайте късмета си отново. В този ден за всичко се плаща. Новолунието на 18-и ще ви подейства отрезвяващо и пречистващо. Спазвайте диета, не влизайте в излишни спорове, насрочете за 18-и среща с хора, с които ще вървите напред. Предчувствията в този ден не лъжат. На 19-и е добре да се подновят спрени производства и дейности. Фамилното ви заведение отново може да отвори врати. Пренасочете усилията си за работа на свой терен. На 20-и приключете с поетите ангажименти до края на работното време. Каквото отложите за следващите два дни, ще зацикля или ще се отлага във времето. На 21-ви Луна и Венера ви гледат в опозиция от знака на Рака. Не отивайте към изневери. Срещите ви тази вечер може да ви разделят от досегашните ви партньори или поне да увеличат дистанциите. На 22-ри поставете условията си, проявете творческата си активност. Вечерта се съберете с приятели и хапнете на воля.

Водолей

21 януари -19 февруари

Съботният ден ви дава възможност да обезпечите децата си, да се откажете и от собственост в името на техните цели и амбиции. Спестени пари отиват за имотни придобивки. По някакъв начин сили и ресурси изтичат от вас към околните и дано това са хората, които в бъдеще ще ви върнат жестовете. На 17-и нищо важно да не се предприема. Тенденцията е да влизате в обвързващи, притесняващи и губещи връзки. Не теглете кредити и не давайте такива. В живота ви може да влезе търтеят, от който дълго няма да се отървете. Лош ден за лично и делово обвързване. В понеделник към обед идва вашият ред да печелите, да се радвате на поощрения и предимства. До вечерта може да сключите изгоден договор, да вземете изпит и да си осигурите необходимите протекции и защити. Денят е особено благоприятен за отваряне на ново заведение и старт на нова търговска дейност. От 19-и Меркурий ще върви ретроградно, а това ще пренасочи усилията ви към изпълнение на вече поетите ангажименти, към разширение на започнатия бизнес и работна програма. На 20-и правите крачка напред и в места, където преди не сте имали достъп. 21-ви ви среща с любовта, която бързо може да се настани в дома ви. Подложете чувствата на проверка. Петък е единственият ден за месеца, в който храната изцяло се превръща в енергия.

Риби

20 февруари -20 март

Прекрасен съботен ден. Действайте активно в посока на личния си и семеен интерес. Може да купите имот, да отдадете или вземете помещение под наем, да си осигурите допълнителни доходи чрез терените и имотите, които притежавате. В неделя се дистанцирайте от непознати. Ползвайте благата, които близък ви предоставя. В понеделник навлизате в рисков период. Родените до 1 март са в по-неблагоприятна позиция. Смирете амбицията, старайте се да не предизвиквате агресия. Слънце, Луна и Марс ви гледат в пречупващ аспект от знака на Близнаците. Забежките ви ще се разкрият. На 19-и в по-трудна позиция са родените във втората декада. Отложете пътувания, не предоставяйте права и лична територия на хора, които не познавате добре. Не е ден за подписване на нови договори. Опитайте да съживите стопиран бизнес. На 20-и не бързайте, пасивността е нежелателна, но късметът ви ще се събуди към обед. Навлизате в един от най-силните си и творчески периоди. Тази вечер е срещата ви с любовта, а в четвъртък може да завоювате позиции, които ще ви улеснят живота и дадат възможност да бъдете с този, за когото отдавна си мечтаете. В четвъртък вечер не оставайте сами. И най-зациклените любовни отношения ще се оправят. Ще успеете да си върнете този, който ви е бил отнет. В петък ще получите заслужена награда, а вечерта е време за купон. Диетите са противопоказни, не се пълнее.