Регата по морски многобой се проведе във Варна

56

Регата за Купата на кмета и Купата на началника на ВВМУ „Н. Вапцаров“ бе проведена във Варна. Състезанието бе първи кръг от републиканското първенство по морски многобой. На събитието, организирано от Висшето военноморско училище и Община Варна, присъства и Красен Кралев, министър на младежта и спорта.

„Благодарим за подкрепата – на Община Варна и лично на кмета Иван Портних, на Военноморските сили за осигуряването, както и на федерацията. Щастлив съм, че в това състезание отново имаме изключително силни отбори, които ще бъдат сериозна конкуренция за Варна“, обяви комодор Боян Медникаров, началник на ВВМУ „Н. Вапцаров“.

„Нека тази регата премине в дух на спортсменство и борба, защото, знаете, спортът е изключително важен за здравето на хората и за създаването на офицерите,моряците, на всички служители на Въоръжените сили на България, които са грижат за сигурността на нашите семейства. Успех на всички“, заяви министър Кралев.

regata-varna (Small)

„За нас е изключително важно да утвърждаваме морската столица на България и като столица на ветроходните спортове. Амбицирани сме да създадем условия, които да позволяват все повече хора да имат пряк контакт с морето, да участват активно в различни видове морски дисциплини. Напомням, че в началото на октомври ще бъдем домакини за пореден път на престижната международна регата „Тол шипс“, а това е признание за усилията ни за развитие на ветроходството. Благодаря на Висшето военноморско училище, че заедно продължаваме традицията по провеждане на този многобой, особено в навечерието на 135-тата годишнина от основаването на Морско училище! Пожелавам успех на всички участници и нека най-добрите победят“, обърна се към участниците кметът Иван Портних.