Пешеходка със счупен череп след катастрофа в Кърджали..

38

Тежка катастрофа е станала снощи около 18,30 часа в Кърджали, при която е пострадала 71-годишна пешеходка. Товарен „ДАФ”, шуменска регистрация, с прикачено ремарке, управляван от Я.Я./44/, напуснал платното за движение, блъснал се в пътен знак, след това в метална еластична ограда, продължил движението си и ударил на тротоара 71-годишна пешеходка, ударил се в дървета и храсти и паднал в дере. съобщиха от МВР Кърджали за „Нова Вест“.

Пострадалата е била настанена за лечение в интензивното отделение на кърджалийската болница със счупване в основата на черепа и на крака. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието.

Образувано е досъдебно производство. Водачът е задържан в полицейското управление. Екип на пожарната служба в Кърджали е обезопасил мястото на катастрофата. Между селата Габрово и Комунига шофьорът на „Опел” З.М./26/ предприел изпреварване, загубил контрол над управлението и се блъснал последователно в крайпътен знак и рекламна табела. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт.