Две жени и един мъж са пострадали при инцидента на бензиностанцията

46

Кран падна върху бензиностанция в София, има пострадали. Инцидентът е станал преди минути на бул. „Никола Вапцаров“. Трима души са пострадали – две жени и един мъж, съобщава Канал3.

Говорителят на болница „Токуда“, до която се намира бензиностанцията Боряна Маринкова, обясни пред Канал 3, че ранените са настанени в тяхната болница. Техен служител е видял инцидента и веднага е изпратил екипи към мястото на инцидента.

Маринкова отказа да даде информация за здравословното състояние на пострадалите, но добави, „че са в добри ръце“.

Кранът, който е паднал върху бензиностанцията е бил строителен и е ползван за строежа на изграждащото се в близост до бензиностанцията училище.

В крана не е имало човек. Машината е управлявана дистанционно. Тя се е стоварила върху козирката на самата бензиностанцията, която е рухнала под напора на стоварилото се връз нея метално съоръжение.

В момента бул. „Никола Вапцаров“ е затворен. Екипите на пожарната в момента решават, как да отместят отломките на крана. Тодор Стефанов, технически ръководител на обекта поясни за Канал 3, че наистина едната пострадала жена е кранистката. Тя е управлявала машината дистанционно. Кранът по неговите сведения е бил 12-тонен.