Лятото идва, утре с температури до 22 градуса

23

През нощта над западната половина от страната ще бъде предимно ясно, докато над източните райони облачността все още ще е значителна, но след полунощ и там ще се разкъса и ще намалее. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, според прогнозата на НИМХ-БАН, съобщава dnes.bg.

Утре ще преобладава слънчево време. След обяд ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и в Източна България – до умерен вятър от запад-северозапад. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са предимно между 17 и 22 градуса.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен вятър от запад. Максималните температури ще са 17-19 градуса, температурата на морската вода е около 10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра – около 4 градуса.

През следващите два дни ще преобладава слънчево време, в петък – с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е предимно слаб, от югозапад. Температурите ще се повишат още и в петък минималните ще са между 8 и 13 градуса, а максималните – между 23 и 28 градуса.