Извънредно от Брюксел! Възможният организатор на атентата от летището е прострелян и арестуван!

42

В хода на специализираната полицейска операция в брюкселския квартал „Скарбек“ е задържан съучастникът на главния заподозрян за атентатите в Париж Салах Абдеслам Мохамед Абрини. Това съобщава Sudinfo, позовавайки се на свой източник.
Абрини, който е издирван от няколко месеца, може да е изпълнител на атентата на брюкселското летище.

Полицията го е задържала на излизане от сграда. Той е носел раница на гърба си. След като е отказал да се предаде доброволно, полицаите са го ранили в крака и са го задържали.

Местните медии съобщават, че спецакцията на полицията е приключила.

При полицейски операции в Брюксел от снощи до този момент са задържани общо седем души по подозрения, че имат връзка с атентатите във вторник на летището и в метрото на белгийската столица.

Шестима души бяха задържани при полицейска операция в Брюксел късно снощи и през нощта. Органите на реда са предприели обиски и задържания в центъра на белгийската столица и в квартали в северозападната и североизточната част на града. Прокуратурата заяви, че операцията е осъществена във връзка с разследването на атентатите в Брюксел във вторник.

Двама от задържаните са били заснети от камерите за видеонаблюдение на международното летище на белгийската столица „Завентем“ и на метростанция „Малбек“, където бяха извършени терористичните атаки.

Задържан е и човек, сниман от камера до Халид Бакрауи. Мъжът бил разпознат на кадър от полицай.

Тази сутрин бе задържан още един човек при полицейска операция в брюкселската община Форе.

Междувременно белгийската полиция обяви за издирване нов заподозрян във връзка с атентатите в столицата и в Париж през ноември. Това е роденият в Сирия Наим ал Хамед, на около 30 години.