Разкриха нелегален бежански лагер с дрога, 4-ма арестувани след стрелба

38

Криминалисти от Хасково разкриха нелегален бежански лагер, иззеха 802 грама дрога и след стрелба задържаха четирима трафиканти, съобщиха от полицията.

По време на акцията 10 възрастни и 5 деца от Ирак са открити в стопански постройки край язовир в до село Криво поле. С тях бил и 25-годишен от харманлийското село Шишманово, който трябвало да ги пази през нощта. При огледа бил задържан и 47-годишен хасковлия. От него и автомобила му – „Ланд Роувър“, са иззети 802 грама амфетамин.

Докато вървяла акцията, към пристройките наближило и БМВ. Щом видял ченгетата, шофьорът спрял внезапно леката кола, след което с форсиран двигател потеглил към полицаите. Наложило се криминалистите да стрелят предупредително във въздуха, за да респектират водача. След спирането на автомобила от него са извадени и закопчани двама харманлийци на 22 и 20 г.

„Чуждите граждани са предадени на служба „Миграция“. Трафикантите са арестувани. Работата по образуваното досъдебно производство продължава“, казаха от ОДМВР-Хасково.