Роми се млатиха с брадви, ножове, дървени пръти, бухалка и метална тръба в Благоевградско село

36

Един мъж е с опасност за живота, а четирима са ранени по леко при масово сбиване между роми с брадви, ножове, дървени пръти, бухалка и метална тръба в село Трудовец. Около 17:20 часа вчера в РУП-Ботевград е подаден сигнал за нанесени материални щети на къща в махала „Манастирица“ на село Трудовец, съобщават от МВР.

Отишлите на място полицаи от Ботевград заварили масов бой между много хора. Те извикали подкрепление от съседните районни управления, за да прекратят свадата. При опита да разтърват побойниците, криминално проявен мъж от Ботевград заплашил служителите на реда с брадва. Полицаите отвърнали с няколко предупредителни изстрела във въздуха, след което извършителят бил задържан.

При сбиването са пострадали четирима мъже от Ботевград и един от Етрополе – всички те криминално проявени. един от тях е настанен в столична болница с опасност за живота. След оперативно-издирвателни действия за срок от 24 часа са задържани общо 13 души от Етрополе и Ботевград – 10 мъже и 3 жени. Образувано е досъдебно производство.