Побеснял мъж нахлул в училище и заплашил децата и учителката със саморазправа

53

Бургаският районен съд наложи 200 лева глоба на хулиган, нахлул в класната стая на третокласници, заплашил децата със саморазправа, а на учителката им, която застанала на пътя му, се заканил, че „ще я научи как трябва да се възпитават“.

Екшънът се разиграл преди седмица, на 8 март.

Мъжът бил на баскетболното игрище близо до Начално базово училище „Михаил Лъкатник“, когато едно от играещите в района деца му подхвърлило обидна реплика. Учениците се прибрали в класната стая, но след минути той ги последвал.

Занятията вече били започнали, когато хулиганът влязъл в сградата на училището. Открил стаята на третокласниците, прекъснал часа, насочил се към децата с викове: „Сега ще видите“. Учениците се изплашили, започнали да плачат.

Преподавателката им се опитала да го спре, но мъжът се заканил и на нея.

Все пак той тръгнал, но в двора на училището четвъртокласник му направил забележка, че няма право да влиза в сградата на училището. Разгневен, нападателят го хванал за врата и го заплашил.

В този момент портиерът се намесил и така предотвратил саморазправата. Ръководството на училището незабавно информирало полицията за случая.

Хулиганът бил разкрит и подведен под наказателна отговорност. По-късно пред магистратите мъжът обявил, че думите му неправилно били интерпретирани от децата и учителката му.