ММА боец: Битият в „Плаза“ удря пръв (ВИДЕО)

207

Има сбъркана система на охрана в България. Грешката е в контролните функции на министерството. Това заяви за „Събуди се…“ по Нова тв експертът по сигурност Маноил Манев по повод инцидента, при който като 23-годишният Кирил Тодоров изпадна в кома след спречкване в дискотека в Студентски град.

„Видяхме, че пострадалият първи нанася удар на човек в заведението. Той проявява агресия към друг. Не съм виждал охранители безпричинно да набият някого“, изтъкна ММА боецът Деян Топалски.

Той изтъкна, че голяма част от тези инциденти са провокирани от хора, които после отиват и се оплакват в полицията, че са бити.

„Самото поколение е сбъркано като възпитание“, смята диджей Дамян.

Няколко дни след инцидента Студентски град не прилича на себе си. В петък вечер улиците са почти пусти. А веселите компании се броят на пръсти. Новината за битото момче обаче все още е актуална.

Освен боя обаче, през последните дни и друга тема вълнува студентите. Предложението на Софийския университет да заключва общижитията през нощта предизвика истинска революция.

„Това е жилищна сграда и никой, който си плаща наема не би искал да го заключват и единствения ключ, с който може да влезе да не е в него. Ако стане пожар или някакв проблем друг дали ще може да се излезе, да се реагира толкова бързо“, изтъква студентът Георги Гълъбов.

Как ще бъде затегната дисциплината в общежитията след отхвърленото предложение, все още не е ясно. Ясно е, че улиците в Студенски град са необикновено пусти. За разлика от… заведенията.