Нов герой! Младо момче спаси цял автобус с пътници

208

Истински екшън се разигра днес по линия 99 на градския транспорт в Пловдив. Шофьор на автобус получил гърч, а кракът му започнал да натиска газта. Само бързата намеса на младия продавач на билети спасил пътниците, а и пресичащите пешеходна пътека, от фатален инцидент, съобщава plovdivglas.bg.Около 60-годишен шофьор на автобус от градския транспорт по линия 99 получи гърч, докато изпълняваше служебните си задължения. В движение шофьорът започнал да се тресе, а кракът му натиснал с всичка сила педала на газта. Само реакцията на момчето – продавач на билети в рейса, спаси живота на десетките в автобуса и около 5 души чакащи на 10 метра пред рейса на пешеходна пътека, сред които и майка с малко дете.

pl4

Няколко минути рейсът остана на едно място, а кракът на берящият душа шофьор натискаше газта. Младият контрольор държеше опъната ръчната спирачка и успя да изключи от скорост няколкотонното возило. Една от пътничките се обади на 112, а друга започна да оказва първа помощ на шофьора, като плискаше лицето му постоянно с вода.

pl2

Само 3 минути след инцидента, на мястото премина линейка. Хора от автобуса я спряха, но се оказа, че вътре няма лекар. 5 минути по-късно пристигна и втора такава, в която вече имаше медицинско лице. Шофьорът бе в сериозен шок и трудно бе качен на носилката, като на няколко пъти се опита да стане от нея.