Лили изгуби голямата си любов

106

Почина известният композитор Иван Пеев, чиито творчество и живот се свързват с примата на българската естрада Лили Иванова. 

Новината пръв съобщи във Фейсбук журналистът Мартин Карбовски.

„Днес на 81 години в София почина изключителният музикант, аранжор и композитор Иван Пеев, посветил живота си на музиката и красотата. Иван Пеев е част от творческия и житейския път на голямата Лили Иванова, която приживе го обяви за любовта на живота си. Иван Пеев е автор на редица песни и аранжименти в поп музиката между които – „Единствена прошка“, „Бялата птица“, „Животът“. Почивай в мир, Ванко!“, написа телевизионният водещ в социалната мрежа и публикува снимка на двамата на младини.

Карбовски разказа още, „за да знаят следващите“:

„Говорих си веднъж с Ванко Пеев за неща различни от музиката. Той ми каза тогава: „….радвам се, че ще си отида преди вас… защото не искам да живея на тази територия сред другите племена, всяко от което ще има свои обичаи и свой телевизионен канал…“.

По-късно самата Лили Иванова написа в профила си във Фейсбук: „Почивай в мир, Ванко!“ и публикува тяхна снимка.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама