Ryanair отменя 150 полета заради стачка

26

Германският профсъюз на пилотите Vereinigung Cockpit обяви 24-часова стачка от днес, 12 септември, засягаща всички полети на Ryanair от Германия.

Те настоява за преговори с ирландския превозвач относно заплащането и условията на труд, пише economic.bg.

Синдикатът призова германските пилоти да започнат стачката от сряда в 01.01 GMT до четвъртък 00.59 GMT, което засяга всички полети, тръгващи от Германия през този период, съобщава Ройтерс.

„Въпреки ясния сигнал, изпратен със стачката в началото на август, все още има застой на масата за преговори“, заяви Инголф Шумахер, преговарящ за заплащането представител на профсъюза.

Ryanair претърпя миналия месец най-тежката еднодневна стачка на пилоти в пет европейски държави, нарушила плановете на около 55 000 пътници с бюджетната авиокомпания в разгара на летния сезон.

Подготвят се и още стачки, тъй като 7 синдикални организации, представляващи кабинния екипаж на Ryanair в пет държави, заплашиха миналата седмица да организират стачки в края на септември, освен ако авиокомпанията не се съгласи да подобри условията на труд.

Ирландският превозвач предупреди, че стачката на пилотите и кабинния екипаж в Германия ще доведе до съкращения на работни места, ако стане продължителна.

                                                    *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама