Министерството на вътрешните работи отбеляза Деня на спасението

22

Зам.-министър Стефан Балабанов и директорът на ГДПБЗН положиха венец пред Паметника на медицинските чинове, загинали във войните, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За пореден път днес се отбелязва Деня на спасението. На 15 –и август почитаме паметта на над 150 лекари и медицински сестри, загинали в опит да спасят човешки живот. Почит с едноминутно мълчание бе отдадена и на всички полицаи, пожарникари, спасители и граждани, рискували себе си в името на други хора. В тържествената церемония, която се състоя пред Паметника на медицинските чинове, загинали във войните, който се намира пред Военно-медицинската академия, участваха зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов. Венци и цветя бяха положени и от други държавни структури и обществени организации.

Припомняме, че Денят на спасението е иницииран през 2005 година по предложение на д-р Тотко Найденов, гл. редактор на в. „Български лекар“, с подкрепата на ВМА и със съдействието на Министерството на здравеопазването, Българският лекарски съюз, БЧК и синдикални организации. От 20-ти декември 2012 година честването е официализирано с решение на МС.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама