Приказната сватба на принц Хари и Меган Маркъл (СНИМКИ+ВИДЕО)

188

Американската актриса Меган Маркъл каза „Да“ на принц Хари в Уидзор.

Шестият по ред наследник на британската корона се венча за своята избраница пред погледите на 600 гости в параклиса „Сейнт Джордж“ и стотици милиони зрители по света.

Снимка: Facebook

Церемонията беше традиционна, но и модерна, с нови елементи, внесени по изричното желание на младоженците.

След месеци на вълнение и пред погледите на хиляди очакващи Меган заблестя на стълбите на параклиса Сейнт Джордж в рокля на Живанши. Дизайнерката е британката Клеър Уейт Келър. Дългият 5 метра воал от копринени нишки и органза беше украсен с избродирани цветя от 53 – те страни от Британската общност, заедно с калифорнийски мак заради родното място на булката. Тиарата ѝ с брилянти и платина, изработена през 1932 година, ѝ е дадена специално от кралица Елизабет Втора.

Принц Джордж и принцеса Шарлот и деца на приятелки на булката бяха очарователните шафери. Кум беше принц Уилям, братът на Хари.

Снимка: Facebook

Бащата на принц Хари и наследник на трона – принц Чарлс заведе булката пред олтара пред развълнувания поглед на майка й, единственият член на семейството на Меган на церемонията. Баща ѝ, който не можа да присъства по здравословни причини, е гледал сватбата по телевизията от Калифорния.

 

В церемонията участва преподобният Майкъл Къри, първият афроамериканец, глава на Американската епископална църква.

Майкъл Къри, глава на Американската епископална църква:

„Любовта има силата да ни учи как да живеем. Постави ме като печат на сърцето си, постави ме като пръстен на ръката си, любовта е силна като смъртта“.

За първи път по време на кралска сватба прозвуча госпел изпълнение на песента на Бен Кинг „Stand by me“ („Бъди до мен“).

Младоженците си размениха брачни обети, като Меган не произнесе традиционните думи, че ще се подчинява на съпруга си.

Принц Хари:

„Аз, Хари, вземам теб Меган за своя съпруга оттук насетне в добро и в лошо, в богатство и бедност“.

Меган Маркъл:

„Да те обичам и ценя, докато смъртта ни раздели“.

С думите „всичко, което съм, давам на теб“, двамата си размениха пръстени от уелско злато, принц Хари в нарушение на традицията също ще носи халка.

Джъстин Уелби, епископ на Кентърбъри:

„Обявявам ги за съпруг и съпруга! Нека тези, които Бог е събрал, никой да ни разделя!“.

Бракосъчетанието завърши с целувка пред параклиса.

32 -годишният принц Хари ще бъде херцог,а 36-годишната Меган – херцогиня на Съсекс.

Източник: БНТ

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама