С 20 000 камери МВР ни пази от крадци

76

Снимка: kamerite.com

В страната има около 20 000 камери, чрез които се осъществява видеонаблюдение за борба с битовата престъпност. Камери има монтирани както в градовете, така и в селата.

Плановете на МВР са до 2020 година камери да бъдат поставени и в най-малките населени места у нас. Средствата ще се финансират по ОП „Региони в растеж“, като вече 39 общини са заявили желание за участие по оперативната програма, с която ще се финансира доизграждането на родното видеонаблюдение.

В повечето населени места у нас камерите са закупени основно с общински средства, което поражда недоволство в градоначалниците. Кметовете са изразили надежда доизграждането на видеонаблюдението да се финансира от МВР, пише в. „Монитор“.

Системата за видеонаблюдение трябва да бъде свързана както с кметствата, така и с районните полицейски управления.

Само в столицата камерите са около една пета от всички в страната – над 4 000 броя. Чрез тях се осъществява контрол и се следи за извършването на всякакви видове нарушения. Камерите се контролират от общ контролен център, който е под крилото на Столична община и СДВР.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама