Ученик нападна с нож учителка и съученици

69

Снимка: РИА Новости

Руски ученик нападна с нож учителка и съученици, и запали класна стая.

Действието се разигра тази сутрин в уRчилище в град Стерлитамак в Башкирия. 17-годишното момче нахлуло в час по информатика с нож в ръка и нападнал учителката. Освен това порязал през ръката една ученичка. След това излял бензин в класната стая и я запалил. Тогава сработила противопожарната система, която, освен че потушила огъня, известила и властите за нападението. Междувременно самият младеж също се намушкал с ножа.

Общо четирима души са откарани в болница, сред които е и нападателят. Няма сериозно пострадали с опасност за живота. Една ученичка, пък скочила през прозореца на втория етаж, уплашен от пламъците.

Според местните власти младежът бил от проблемно семейство, за което има множество сигнали за проява на агресия. Твърди се, че ученикът имал и психични проблеми и бил сериозно повлиян от нападенията в училища в САЩ, предава РИА „Новости“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама