Протести „за“ и „против“ ареста на Десислава Иванчева

131

Кадър: БНТ

Арестът на кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева породи протест.

Пред кметството са се събрали нейни симпатизанти. Пред камерата на БНТ те вдигнаха плакати. Те намесиха мафията за ареста на кметицата.
„Обиските в кметството са приключили около 21:30 часа снощи. Проверявани са документи , но няма информация дали за иззети преписки“, заяви ПР-ът на район „Младост“ Диана Сивинова. Всички служители бяха предупредени да не излизат до края на работния ден, добави тя, цитирана от flagman.bg.
„Това е абсолютно спретната и нагласена акция с подхвърлени куфари. Абсурдно е. Как може някой да вози куфар с пари в багажника си на служебната кола? Тя е ходила на служебна среща в Столична община, не е нормално това. Тя се бори година и половина със строежи и един слънчев ден решава, че ще си носи куфар с пари в багажника“, коментира Сивинова.

Определям случая като активно мероприятие Убедени сме, че подкуп е даден, но той е на високо ниво със съвсем друга цел“, каза една от протестиращите срещу ареста на Иванчева.

Това е едно активно мероприятие с цел дискредитиране на легитимно избраната кметица на район „Младост“. Това са методите, които провеждат репресивните диктатури, да бъдат държани две жени с белезници 5 часа в центъра на София. Това е демонстративна акция, която цели затваряне на общината и отстранвяване“, добави дама, протестираща срещу задържането на кметицата.

Дама, която е член на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Иванчева за кмет, каза, че заедно с нейни приятели са свалили доверието си от кметицата отдавна, защото тя с работата си и действията си, доказала, че не е коректен и честен човек.

За тези 2 години има няколко индикации, в които бяхме длъжни да свалим доверието си. Те са няколко – строежът на бл.70, тя сключи споразумение с инвеститорите. В „Младост“ 4 пусна протокол към Столична да се продаде по 39.90 лв/кв.м. Имахме съмнения за корупция. Имаше некоректни игри срещу зам. кмета Никола Вапцаров. Много са“, заяви Кристина.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама