Възмутени общински съветници от Трявна поискаха оставката на кмета (Снимка)

239

Общинските съветници от Коалиция „Промяна“, която получи най-много гласове на местните избори в община Трявна през 2015г., призоваха кметът на общината Дончо Захариев, незабавно да подаде оставка.

На пресконференция Людмил Бучев и Божидар Христов коментираха причините, поради които смятат, че той трябва да се оттегли от поста си. Мнението споделя и колегата им Димитър Михнев, който не успя да застане пред медиите заради служебни ангажименти. „Знаем, че можем да поискаме включване на дебат за оставката като точка в дневния ред на заседание на Общинския съвет, но и знаем, че мнозинството няма даже да допусне този дебат там.В последните месеци имахме много срещи в различните квартали на Трявна и Плачковци, както и по селата от общината. Хората се оплакват от множество нерешени проблеми, на които кметът и ръководството на администрацията не обръщат внимание“, обясни председателят на групата съветници от „Промяна“ Людмил Бучев.

Според него и колегите му, кметът системно не се справя със служебните си задължения и не работи за изпълнени на програмата за управление на общината. Неглижират се разрушената инфраструктура, чистотата, образованието и здравеопазването и други важни за жителите на общината проблеми, а се дава приоритет на смехотворни мегаломански проекти. Интересите на Трявна и Плачковци се предават непрекъснато, за сметка на чужди. Крайно несериозно, а на моменти и непристойно е поведението на кмета Захариев по време на сесии на общинския съвет, смятат от „Промяна“. Връзката Кмет – Общински съвет е тотално скъсана. „Преди повече от година, ние от коалиция „Промяна” поискахме освобождаването на политически назначените лица в общината и да бъдат заменени с професионалисти. Не само, че това не се случи, а ситуацията стана по-зле”, коментираха още общинските съветници. Пълна е липсата на информация и публичност за дейността на администрацията.

„В тази връзка, изпълнявайки задълженията си произтичащи от клетвата, която сме положили да защитаваме интересите на гражданите на Община Трявна и без да се страхуваме от последиците, ние общинските съветници от местна коалиция „Промяна” призоваваме кмета на Община Трявна Дончо Захариев незабавно да подаде ОСТАВКА”, пише в декларацията подписана от тримата съветници.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама