На косъм от бой в парламента

61

На косъм от бой се размина парламентът току-що. Напрежението в Пленарната зала се нажежи максимално по време на дебатите по доклада на временната комисия за НДК, предаде 24часа.

Дебатите бяха съпътствани от множество разправии и обиди, но ситуацията ескалира когато Антон Тодоров от ГЕРБ, в реплика на Йордан Цонев от ДПС заяви, че последния през 1998г. заедно с Петя Шопова е бил начело на парламентарна комисия, която да разследва фалитите на банките по времето на кабинета „Виденов“,

Това предизвика реакция от соццепутата. Той се обърна към Тодоров „Нарекохте колегите си „шайка”, но сега си в центъра на „шапката“, за да лапаш заплата.“

„Моите родители са преподаватели, пенсионери и достойни хора, а твоето семейство половината е минало през затвора. Ти ли си моралният стожер?“, викна Гечев към Тодоров. Това взриви залата и депутати от двете групи наскачаха един срещу друг с викове и закани. Председателстващата Цвета Караянчева едвам усмири страстите. Тя сложи край на дебатите и побърза да премине към гласуване.

В крайна сметка парламентът прие доклада на комисията с гласовете на ГЕРБ и Патриотите, отхвърли исканото от БСП удължаване на срока за комисията за НДК.