Мъжът, пребил акушерка: Невинен съм, нямате доказателства срещу мен (ВИДЕО)

27

Снимка: pixabay.com

Владимир Стоянов, който беше привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист и задържан за срок до 72 часа с постановление на Софийската районна прокуратура, беше оставен за постоянно в ареста от Софийския районен съд.

Това съобщиха за Нова вест от прокуратурата.

На 04.07.2017 г. в СРС беше внесено искане от страна на Софийска районна прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обв. Стоянов.

Изцяло в съответствие с позицията на държавното обвинение беше посочено от съда, че независимо от ранния етап на разследването, по делото са събрани достатъчно доказателства, че именно обв. Стоянов е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

На следващо място, вземането на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обв. Стоянов беше аргументирано с установената посредством доказателствата по делото реална опасност същият да извърши друго престъпление.

В тази насока както в пледоарията на прокурора, така и в мотивите на съда, беше изрично посочено, че високата обществена опасност на самото деяние, отличаващо се с изключителна грубост и бруталност, както и фактът, че са нанесени няколко леки телесни повреди на пострадалата, сами по себе си са в достатъчна степен обуславящи опасността Стоянов да извърши и друго престъпление.

Неприключилите към настоящия момент наказателни производства, водени спрямо Стоянов, две от които в съдебна фаза, а третото – на досъдебна фаза, по което разследването под надзора на Софийска районна прокуратура продължава, затвърждават високата степен на обществената опасност и на самия обвиняем.

По тези съображения искането на Софийска районна прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обв. Стоянов беше уважено от СРС като единствена подходяща мярка, която да му отнеме възможността да извърши ново престъпление.

Стоянов може да обжалва решението на СРС в тридневен срок. На съдебното заседание той заяви, че е невинен и няма доказателства срещу него.

Заради случая на агресия, медици днес излязоха на протест пред болница „Шейново“.