Путин и Шойгу на важна среща, обсъждат ключови военни учения

96

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу днес осведоми президента Владимир Путин за военни учения, провеждани от Тихоокеанския флот. Ученията се провеждат в момент, в който китайският министър на отбраната Ли Шанфу е на посещение в Москва.

Руската държавна телевизия излъчи кадри, на които Шойгу казва на Путин, че тренировките включват търсене и унищожаване на подводници и военноморски формирования, както и практическа артилерийска стрелба по въздушни и военноморски цели, предаде “Ройтерс.“

„Първият етап на внезапната проверка наистина беше извършен на много високо ниво. Бих искал да изкажа благодарността си на всички, които участваха в организирането на ученията“, казва в отговор държавният глава.

„За нас е очевидно, че днес имаме ясни приоритети за използването на въоръжените сили и това се отнася най-вече за украинското направление и за всичко, свързано със защитата на нашия народ в Донбас, в другите нови територии“, казва още Путин. „Но никой не е отменил задачите по развитието на флота, включително и на тихоокеанския театър, така че Ви моля да продължите тази работа“, подчертава руският президент.

По публикацията работи: Велислава Велева