Пълна анархия: Младеж простреля жена, двама журналисти, отразили убийството, както и майка и дете наблизо (ВИДЕО+СНИМКА)

203

Стрелба във Флорида почерни вчерашния ден. Мъж застреля двама журналисти, като уби единия от тях. Журналистите са отразявали друго убийство, за което е заподозрян същият човек. След това той е стрелял и по майка и дете. Момиченцето, което е на 9 години също е починало. Заподозреният е на 19 години.

Въоръжен мъж откри стрелба по двама телевизионни журналисти, отразяващи убийство близо до Орландо, Флорида, в сряда. Стрелецът уби единия и рани другия, преди да застреля смъртоносно 9-годишно момиче и рани майка му в близък частен дом. Това съобщават властите, предаде Ройтерс.

Заподозреният, идентифициран като Кийт Мелвин Моузес, на 19 години, беше арестуван малко след нападенията срещу екипа на телевизионните новини и майката и дъщерята, на около една пресечка едно от друго, в предградието на Орландо Пайн Хилс, каза шерифът на окръг Ориндж Джон Мина.

Моузес беше задържан като заподозрян и за двете атаки и беше официално обвинен в убийството часове по-рано на жена на около 20 години, стрелба, която двамата журналисти отразяваха, когато бяха застреляни, казва Мина.

Шерифът описа двамата журналисти като репортер и фотограф на централната кабелна телевизия на Флорида Spectrum News 13, която е собственост на Charter.

Мина каза, че заподозреният е бил въоръжен с пистолет, когато е бил задържан, и има дълго криминално досие, включващо арести по обвинения в престъпления с огнестрелно оръжие, утежняващи побои, нападение със смъртоносно оръжие, кражба с взлом и голяма кражба.

Мина каза, че не е установен мотив за никоя от стрелбите в сряда, но каза, че се смята, че Моузес е бил познат на първата жертва, която била простреляна, докато седяла в кола със заподозрения стрелец и още един човек.

Шерифът казва, че не знае дали двамата журналисти са били набелязани, защото са журналисти, добавяйки, че на колата им липсват логата и маркировките, които обикновено се виждат на новинарски автомобил. Те са били в или близо до автомобила си, когато са простреляни.

„Доколкото знаем, той не е имал връзка с репортерите, нито с майката или 9-годишното дете и не знаем защо е влязъл в дома им“, каза шерифът.

Той каза, че и майката, и оцелялата журналистка са в болница в критично състояние.

 Превод и редакция: Пламена Сутева