Няколко изпепелени автомобила в Русе: Става ли дума за умишлен палеж? (ВИДЕО)

61

Вероятен умишлен палеж, при който са изгорели автомобили, разследват криминалистите в Русе. Инцидентът е станал около 01:00 часа през нощта на паркинг край блок 9 в квартал “Дружба 3“. Пострадали са още пет автомобила, паркирани в близост.

 

Два от автомобилите – такси „Дачия“ и „Фолксваген Пасат“, са напълно унищожени от пламъците. И двата са на хора от едно семейство – на млад мъж и чичо му. Младият собственик обясни, че огънят е тръгнал едновременно от двата автомобила. Те са били под собственоръчно изграден навес. Затова подозренията му са за умишлен палеж. Във видеото той разказва какво са споделили пожарникарите и какви са съмненията му.

Пострадали са още пет автомобила, паркирани в близост. Две от колите са на семейство, което чака дете, а единият от автомобилите им е все още на изплащане. Друг съсед е успял да премести личния си автомобил, но не се е обадил на семейството да спасят своите коли и те са пострадали. Във видеото може да видите какво разказва още един от собствениците на кола с щети от пожара.

На място има полиция, дознатели и криминалисти, които изземат видеозаписи и правят оглед на мястото на инцидента.

По публикацията работи: Велислава Велева