Костадинов с коментар за ракетите, паднали в Полша

185

„С 99% вероятност става въпрос за заблудена ракета, независимо дали е руска или украинска“. Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов относно случилия се взрив в Полша. Отговаряйки на въпрос дали има риск за България, имайки предвид падането на ракетите, той посочи, че по-голям е рискът за Румъния.

„До момента, в който военните действия не се приближат към Дунавската делта и руснаците не започнат активни действия за овладяване на все още остатъчното украинско Черноморие, такива рискове няма да има. Но след това е твърде вероятно да има и такива рискове за нас, макар че те ще бъдат минимални, защото дори и да стигнат района на делтата, от там до българската граница има още 180 километра“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Т.е. по-голям е рискът за Румъния“, каза пред журналисти в кулоарите на НС Костадинов в отговор на въпрос дали има рискове за България след вчерашното падането на две ракети в Полша, близо до границата с Украйна.

Попитан дали страната ни трябва да изрази солидарност с Полша, Костадинов заяви: „Солидарност за какво – с 99% вероятност става въпрос за заблудена ракета, независимо дали е руска или украинска. Остава 1% вероятност украинците или руснаците да са изстреляли ракета, за да бомбардират полския трактор. Мисля, че това е по-скоро невероятно, отколкото възможно“.