Зеленски постави оценка на ефективността на руската армия (ВИДЕО)

235

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се изказа доста остро относно ефективността на руската армия. Според Зеленски армията на Русия е претърпяла провал в Украйна и вече не е това, за което е била считана някога

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заговори за ниската ефективност на руската армия. Докато преди войната срещу Украйна я наричаха „втората армия в света“, сега тя дори не е двадесет и втора.

Това каза Зеленски по време на вечерното си видео обръщение в социалните мрежи.

„Вече за всеки десет попадения терористите трябва да изразходват поне четири пъти повече ракети. Резултатите на Русия са още по-лоши по отношение на безпилотните летателни апарати, включително и тези, които са й доставени от ирански съучастници. И светът го вижда. Той вижда, че бившата „втора световна армия“ вече не е дори двадесет и втора по своята ефективност. И ще направим всичко възможно той изобщо да влезе във втората стотица“, подчерта Зеленски.

Държавният глава на Украйна заяви, че на Русия със сигурност ще ѝ бъде потърсена отговорност за ракетния удар от 31 октомври.

„Всеки нов руски удар по наши цивилни цели само улеснява и сближава международния консенсус относно отговорността на Русия. А отломките от руската ракета, паднала на молдовска територия, само ни напомнят колко е важно да се защитаваме заедно срещу това зло – срещу расизма, който не признава нито държавни граници, нито човешки ценности“, каза украинският президент Володимир Зеленски.