Зов за помощ: Да помогнем на Руми да се пребори с 3 тежки диагнози

269

Румяна Митева e на 53 години от с. Маджерито (Старозагорска област). Тя е съпруга, майка и баба на малко юначе. За съжаление, Руми се бори с няколко диагнози и има нужда от скъпоструващо лечение, което тя и семейството ѝ не могат да си позволят.

Диагнозите са няколко – рак на млечната жлеза, рак на дебелото черво и тежък рецидив в малък таз. Има разсейки в бял дроб, черен дроб и ключица. Ракът е 4-ти стадий.

Историята на Руми започва още през 2018 г. с откриването на рака на гърдата. След лечение и операция бива премахната едната гърда. Състоянието ѝ се стабилизира и всичко изглежда наред до момента, в който през 2020 г. е диагностицирана с рак на дебелото черво. Руми започна лечение под формата на лъчетерапия и последваща операция, след която лекарите уверяват, че всичко върви в правилна насока. Оказва се, че точно за два месеца организма ѝ прави рецидив в малкия таз. От този момент нататък се започва със спънките и пречките.

„В една от водещите болници в България се постави една диагноза, в друга болница, след направата на ПЕТ скенер ни казаха, че е рецидив, а главните и лекуващи лекари отричаха диагнозата. Започна се едно ходене по мъките, буквално, и физически и психически, от болница на болница, без адекватно лечение и диагноза. Бяха направени множество изследвания, скенери и т.н. Стигна се до там, че потвърдиха диагнозата „рак в малък таз“ и започнаха неадекватно/закъсняло лечение под формата на химиотерапия, която се отлагаше с месеци и не беше контролирана. В последствие, ден след ден Руми се влошаваше и в един момент всички лекуващи просто вдигнаха ръце. Препращаха ни от лекар на лекар, доценти, специалисти, но положението не се подобри, дори напротив. Последните думи на лекарите в България бяха „ние няма какво повече да направим“, което принуди нас да потърсим помощ и надежда в болница в Турция“, разказват близки на Руми.

„Още с пристигането там се оказва, че Руми е била в голяма опасност и живота и е висял на косъм. Започна се мигновено правене на изследвания, срещи с различни специалисти в различни области, което ставаше буквално за часове и мерките бяха незабавни. Руми беше стабилизирана, доколкото позволяваше състоянието ѝ. Бързо стигнаха до единодушно решение за диагнозата и скъпоструващо лечение, заради което ние се обръщаме със зов за помощ към Вас“, пишат още близките на Руми.

Назначени са неопределен брой химиотерапии през 15 дни, като само едната химиотерапия струва над 5000 лв. Сумата, насъбираща се във времето, е непосилна за семейството на Руми и за това те се обръщат към всички добри хора с призив да върнат усмивката ѝ.

Ето как можете да помогнете:

Дарителска сметка:

IBAN: BG31RZBB91551014403301
BIC: RZBBBGSF
Банка: Райфайзенбанк
Основание: Дарение за Румяна Митева
Титуляр: Румяна Митева

Също така може да дарите и в кампанията -https://pavelandreev.bg/kampanii/102/nadejda-za-rumi… или на Revolut – @michae9iv2

Поставени са и дарителски кутии на следните адреси:
ул. „Армейска“ 16 – (склад за строителни и отоплителни материали)
ул. „Илия Куртев“ 11
ул. „Христина Морфова“ 3-5 (риболовен магазин)
кв. „Самара“ 3 блок 23 (зеленчуков магазин)
ул. „Патриарх Евтимий“ 168 – Авеню нон-стоп
кв. „Кольо Ганчев“ , ул. „Иван Хаджихристов“ – магазин „Валдор“
с. Маджерито – В магазина на Наркооп
с. Ягода – магазин „Моят магазин“

Снимка: Facebook/ „Надежда за Руми“