Бенедикт Къмбърбач: Трябва да помогнем на хората да намерят убежище

86

Британският актьор апелира към по-голяма съпричастност към украинските бежанци

Британският актьор Бенедикт Къмбърбач каза в неделя, че се надява да участва в правителствена схема, която да подпомага украинските бежанци с намирането на временен подслон. Това предаде Ройтерс.

Новата схема „Домове за Украйна“ ще позволи на обществеността, благотворителните организации, бизнеса и обществените групи да предлагат настаняване на бежанци във Великобритания.

Къмбърбач, известен с ролите си в „Шерлок“, „Игра в имитация“ и „Доктор Стрейндж“, носеше кръгла значка със синьо-жълтото на украинското знаме на ревера на сакото си, по време на филмовите награди на Британската академия в лондонския Royal Albert Hall.

„Всички ние трябва… да направим повече от това да носим значка. Трябва да дарим, трябва да натиснем нашите политици да продължат да създават някаква безопасност за бежанците и да помогнем на хората, които страдат да намерят убежище тук „, каза той.

„Всеки трябва да направи колкото може повече… има рекорден брой хора, които доброволно приемат хора в домовете си, надявам се и аз да бъда част от това.“

Превод и редакция: Пламена Сутева